Ik zoek specialisten voor mijn team. Ben jij degene die ik zoek?

Werk met mij

 

Blogpost

 

Wanneer is het tijd om een Online Business Manager in te huren?

Jij hebt een succesvolle online business voor jezelf opgezet, gefeliciteerd. Dat is geweldig! Je mag hier ontzettend trots op zijn. Dit betekent dat je klaar bent voor de volgende stap.

Je kunt niet alles binnen je business alleen blijven doen, je moet de juiste mensen om je heen gaan verzamelen. Maar waar begin je?

Wanneer is het tijd om te werken met een Online Business Manager?

Heb ik überhaupt een OBM nodig op dit moment? Of kan ik beter starten met een VA?

Dit klinkt je vast niet onbekend:

Q

Je bent op dit moment té veel bezig met de dagelijkse operationele dingen zoals het beantwoorden van e-mails en het bewerken van podcasts en/of video’s.

Q
Je hebt het gevoel alsof je alles alleen moet doen. Dit kan eng, overweldigend en eenzaam voelen.
Q

Je hebt je processen niet vastgelegd én je systemen niet geautomatiseerd waardoor jouw business altijd afhankelijk is van jou.

Dit is wat je graag zou willen:

R

Je bezighouden met het ontwikkelen van (nieuwe) producten en diensten.

R
Je zoekt een rechterhand die je in die visie ondersteunt en jouw business behandelt alsof het van haarzelf is.
R

Je wilt graag impact maken in de wereld.

R

Je team makkelijk kunnen opschalen.

R

Exponentiële groei in jouw business zonder dat je er zelf 24/7 mee bezig hoeft te zijn.

Wanneer is het tijd voor een OBM?

Vanuit mijn eigen expertise en jarenlange ervaring raad ik je aan om juist als eerste te starten met een OBM. Een Online Business Manager zorgt er namelijk voor dat operationele zaken voor je uit handen genomen worden. Ook gaat zo iemand aan de slag met alle systemen, processen, en lanceringen.

Een VA kan bepaalde werkzaamheden voor je uit handen nemen. Hierbij kun je aan dingen denken zoals het beantwoorden van e-mails, het beheren van je agenda e.d. Dit is ontzettend praktisch. Echter, een virtuele assistent werkt vóór je en een Online Business Manager werkt naast je. De een heeft aansturing van jou als CEO nodig, de ander stuurt juist jouw team voor je aan.

Door vanuit een goede basis te starten kun je daarna moeiteloos de juiste personen voor jouw bedrijf aantrekken. Je hebt dan precies in kaart wie en wat je nodig hebt binnen jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een VA zijn of iemand die je ondersteunt op het gebied van social media.

 

Mijn advies

Persoonlijk raad ik je aan te werken met een OBM wanneer je maandelijks minimaal een omzet van 5.000 – 7.500 euro draait. Dan ben je, over het algemeen, op een punt gekomen dat jij in je business klaar bent om meer werk te delegeren zonder dat dit zorgt voor stress over de investering in een team.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat als je minder omzet iedere maand, je niet moet starten. Deze keuze is helemaal aan jou én hoe jij als persoon bent. Zelf ben ik bijvoorbeeld, binnen Human Design, een Manifestor.

Voor mij is het heel erg belangrijk om samen te werken met de juiste personen omdat ik degene ben die de ideeën en concepten aandraag, om het vervolgens daarna te delegeren. Dat werkt voor mij.

Wat is de volgende stap?

Overweeg je om samen te werken met een Online Business Manager? Op deze pagina vertel ik alles over wat ik voor jou én jouw prachtige bedrijf kan betekenen.

Heb je interesse in een eventuele samenwerking? Dan leer ik je graag beter kennen. Vraag hier een call met mij aan.

ABOUT ME

Hi, ik ben Astrid. Bedrijven bouwer die online businesses laat groeien als online business manager. Al meer dan 15 jaar verdiep ik mijzelf in online marketing. Van social media tot e-mail marketing, websites en het bouwen van online businesses.

Connect with me

MIJN SERVICES

Samen met jou creëer ik graag systemen en processen die ervoor zorgen dat jij jouw online business verder kunt opschalen. Verder denk ik graag op strategisch vlak met je mee én ondersteun ik je in stress-vrije en succesvolle lanceringen.

CONTACT ME

Heb je vragen over de diensten die ik aanbied of wil je graag meer weten over hoe een OBM goed kan zijn voor jouw bedrijf? Stuur mij een bericht.